בקליניקה שלי אני מטפלת במגוון טיפולים, לאחר תשאול מעמיק והבנת מצבו הייחודי של המטופל אני בוחרת את הטיפולים המתאימים שיועילו במיוחד.
1. אקופונקטורה (Acupunture) על פי הרפואה הסינית מצויות בגופנו נקודות מיוחדות לאורכם של ערוצי אנרגיה המכונים מרידיאנים. שיטת הריפוי בדיקור מבוססת על החדרת מחטים לנקודות מיוחדות אלו. באמצעות גירוי נקודות אלו ניתן להשפיע על תפקודו הלקוי של איבר פנימי כזה או אחר. הטיפול אינו כואב ואף משרה תחושת רוגע. הטיפול באקופונקטורה יעיל ביותר לטיפול בכאב, מצבים נוירולוגים, מתח, הפרעות שינה, מחלות שונות, שימור הבריאות, פוריות ובעיות בתפקוד המיני. רופאים אשר חקרו את השיטה משערים כי הדיקור הסיני מווסת את מערכת העצבים ומעודד הפרשת אנדורפינים ואנקפלינים (רכיבים נוגדי כאב ודלקת), אך מי שחווה את הטיפול באקופונקטורה ידע לומר שמדובר בחוויה עמוקה ורחבת היקף הרבה יותר.
2. אקופונקטורה קוסמטית (דיקור קוסמטי) היא טיפול לחידוש הנעורים ולהחייאת עור הפנים ללא צורך בניתוחים או הזרקות של כימיקאלים. במהלך הטיפול מוחדרות מחטים דקיקות לאזורים שונים בפנים ומתחיל תהליך של רענון וחידוש תאי העור, ייצור קולגן טבעי והחייאה של עור הפנים. הדיקור מעודד זרימה מוגברת של דם לאזור הצוואר והפנים וכך מתחדשת אספקת הדם לרקמות. הדיקור הקוסמטי מעודד מטבוליזם של תאי עור, ניקוז רעלים ויצירת תאי עור חדשים, טכניקת הטיפול משפרת משמעותית את גמישותם של שרירי הפנים, חיזוקם ומתיחתם.
הטיפול כולל גם דיקור לאורך הגוף לפי האבחנה הספציפית שמתאימה לכל מטופל או מטופלת. בד"כ שינוי תזונתי ופורמולות צמחי מרפא הם חלק בלתי נפרד מהצלחת הטיפול.
חשוב לציין שבהשוואה להליכים הכירורגיים והכימיקלים שמוצעים כיום, אלמנט הסיכון או תופעות הלוואי הכרוכים בדיקור הקוסמטי זניח לחלוטין. כמו כן, ושוב בניגוד להליכים האגרסיביים של הקוסמטיקה המודרנית, אין כאן תקופות התאוששות למיניהן מאחר והגוף לא חווה טראומה אלא להיפך – הוא חוזר לעצמו, מתעורר ומתמלא במשאביו הטבעיים.
אחוזי הצלחה, מרשימים מאוד.
3. אוריקולותרפיה (Auriculotherapy) היא סוג של מיקרו-אקופונקטורה, שיטה בה אפרכסת האוזן משמשת כמפה של כל הגוף. מחטים זעירות מגרות נקודות רפלקס רבות הפזורות על פני האפרכסת. הטיפול באוריקולותרפיה יעיל להתמכרויות שונות (בעיקר עשיון סיגריות),לירידה במשקל ולמיגור סימפטומים כמו כאב, יתר לחץ דם, בעיות עור וכו'. השילוב בין אוריקולותרפיה לאקופונקטורה מעניק נותן מענה מצויין גם לתופעות הרפואיות (הסימפטומים) וגם לגורמים העמוקים שלהן.
4. גוואשה (Guasha)
משמעות המילה "גואה" היא לקרצף, לשפשף או לסחוט ולמצות.
משמעות המילה "שה" היא רעלן או חול.
גוואשה היא שיטה בה 'מקרצפים' אזורי גוף שונים בעזרת כלי חלק מיוחד (או שפה של כוס רוח, או אפילו כף מרק סינית!) על פני עור ששומן בשמן טבעי או סיני. משתמשים בשיטה זו כדי להשיג תוצאה דומה – אך לעיתים חזקה יותר – לטיפול בכוסות רוח. לעיתים משלבים בין השיטות כלומר מניחים כוס רוח על אזור משומן ולאחר שהושג הואקום הנדרש, מסיעים את כוס הרוח הלוך ושוב על פני האזור המטופל. גוואשה לצורותיה מתאימה יותר לטיפוסים חזקים ואינה מיושמת במקרי חולשה וחוסר. אגב, סוג מעודן של גוואשה מיושם על אזור הפנים כחלק מהרפואה הסינית הקוסמטית, למטרות הצערת עור הפנים.
5. כוסות רוח (Cupping) הינה שיטת ריפוי עתיקה בה כוסות הרוח נצמדות אל העור בעזרת ואקום המושג באמצעים שונים, ובכך מגרות את נקודות הדיקור ואת זרימת הצ'י במרידיאנים. שיטה טיפול זו היתה נפוצה בסין, חלקים שונים באירופה, אסיה, אפריקה והמזרח התיכון. אפילו הרמב"ם העריך אותה מאוד ודיבר בשבחה. הטיפול בכוסות רוח יעיל בטיפול בשפעת והצטננות (בשלביההמוקדמים), בהרפיית שרירים ובהפגת כאבים, בטיפול בהפרעות נשימה, עיכול ועוד.
6. שיאצו (Shiatsu) הינה אומנת מגע יפנית המפעילה את הערוצים האנרגטיים – המרידיאנים – ואנרגיית החיים – הצ'י. הטיפול בשיאצו נעים מאוד ואפקטיבי למגוון רחב של הפרעות כגון: כאב, אי שקט, חרדה, דיכאון, חולשה, בעיות גינקולוגיות, בעיות במערכת העיכול והנשימה ועוד. כמו כן מצויין השיאצו לשימור הבריאות ולטיפוחה. הטיפול מתבצע כשהמטופל/ת בלבוש מלא. המטפלת נעזרת באצבעות, כפות הידיים והמרפקים כדי להתאים את עוצמת המגע לנוחות המטופל/ת ועל כן מתאים גם לילדים.
שיאצו הוא כלי חשוב ביותר גם בהיבט הקוסמטי.
7. מוקסה (מוקסיבציה, Moxabution) הינה אמצעי עתיק לחימום הגוף, הנעת נוזלים וחיזוק הגוף. תהליך הבערת צמח סיני ממשפחת הלענה וניצול החום והעשן שהוא מפיק משיג חיזוק וחיסון, הפגת כאב, שיקום תנועה ואף מסייעת במקרים בהם יש צורך בהיפוכו של העובר.
8. תזונה: תזונה נכונה היא עמוד תווך מרכזי במסע להשבת הבריאות. הרפואה הסינית רואה בתזונה מרכיב שווה ערך לעולם צמחי המרפא. נקודת ההתייחסות שלה שונה מזו של אבות מזון, קלוריות, מדד גליקמי וכו'. רפואת התזונה הסינית מתייחסת לזיקה שבין המזונות השונים לאיברים הפנימיים, להפרשותיהם ולתפקודם. הסינים מאמינים שכל מזון יכול להתאים לאדם מסויים, בתקופת חיים או בתנאים מסויימים. לכן היא מתארת כל מזון ללא משוא פנים, כשמטרתה להתאים את המזונות הנכונים לכל אדם ואדם בהתאם למצבו הנפשי, הגופני והאנרגטי.
9. צמחי המרפא המשמשים לרפואה מתועדים בסין כבר אלפי שנים. תורת העשבונאות (השימוש בצמחי מרפא – ולמען האמת גם במינרלים וברכיבים אורגניים) הוא אולי התחום הנרחב והנכבד ביותר של הרפואה הסינית, המקבילה לפרמקולוגיה (תורת הרוקחות) של הרפואה המודרנית. באמצעות צמחי מרפא סיניים ניתן לטפל במגוון מצבים רפואיים (למשל כאב, חוסר פוריות, נדודי שינה וכו'). צמחי המרפא עשויים להינתן כמרקחת, משחה, שמן, רטיה, גלולה או מיצוי אלכוהולי. הטיפול בצמחי מרפא יכול לעמוד בפני עצמו או לתמוך ולהאיץ שיטות נוספות כגון דיקור ושיאצו.
לחצו כאן ליצירת קשר איתי